Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batonik bounty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 200 g
śmietana kremówka 100 ml
czekolada mleczna 200 g
masło 70 g
cukier puder 70 g

Przepis i sposób przygotowania na: Batonik bounty

Mieszamy wiórki z cukrem pudrem. W garnuszku podgrzewamy kremówkę i masło, do momentu aż masło się rozpuści. Tak przygotowaną masę wlewamy na wiórki z cukrem i dokładnie mieszamy. Z powstałej papki formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na papierze do pieczenia, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na około godzinę.

Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej, każdą kulkę zanurzamy w czekoladzie obtaczając ją z każdej strony, następnie wykładamy na papier. Czekolada musi stwardnieć, najlepiej więc przygotowane batoniki włożyć na jakiś czas do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 14.01.2012 12:18
mniam
caralajna 14.01.2012 12:18
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak