Bataty zapiekane

Bataty zapiekane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • batat

    1 kg
  • ząbki czosnku

    6 szt
  • Sól morska ziołowa Prymat w młynku

  • oliwa

  • Rozmaryn suszony Prymat

  • sok z cytryny

    2 lyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bataty zapiekane foto
Bataty obrać ze skórki i pokroić w długie słupki.
Krok 2 - Bataty zapiekane foto
W misce wymieszać oliwę z sokiem z cytryny, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i rozmarynem i wymieszać . Polać ziemniaki aby pokryte były z każdej strony przyprawami i odłożyć do zamarynowania.
Krok 3 - Bataty zapiekane foto
Wstawić na blaszkę przykrytą aluminium, którą wcześniej posmarować olejem. Rozłożyć równomiernie
Krok 4 - Bataty zapiekane foto
Rozgrzać piekarnik do 180 st C, piec ok 30 minut, aby były miękkie najlepiej w piekarniku z funkcja grillowania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 23.10.2016 09:19
też jeszcze nigdy nie jadłam batatów ciekawe jak smakują
IwonaKa 15.04.2016 23:19
nigdy nie jadłam batatów,ciekawa jestem ich smaku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat