Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bataty zapiekane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

batat 1 kg
ząbki czosnku 6 szt
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
oliwa
Rozmaryn suszony Prymat
sok z cytryny 2 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bataty zapiekane

Kroki postępowania

1
Bataty obrać ze skórki i pokroić w długie słupki.
Krok 1 - Bataty zapiekane foto
2
W misce wymieszać oliwę z sokiem z cytryny, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i rozmarynem i wymieszać . Polać ziemniaki aby pokryte były z każdej strony przyprawami i odłożyć do zamarynowania.
Krok 2 - Bataty zapiekane foto
3
Wstawić na blaszkę przykrytą aluminium, którą wcześniej posmarować olejem. Rozłożyć równomiernie
Krok 3 - Bataty zapiekane foto
4
Rozgrzać piekarnik do 180 st C, piec ok 30 minut, aby były miękkie najlepiej w piekarniku z funkcja grillowania.
Krok 4 - Bataty zapiekane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 23.10.2016 09:19
też jeszcze nigdy nie jadłam batatów ciekawe jak smakują
IwonaKa 15.04.2016 23:19
nigdy nie jadłam batatów,ciekawa jestem ich smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak