Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barwna sałatka z porem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuka
rzodkiewka 5 sztuka
pomidor 1 sztuka
por (biała część) 1/2 sztuka
kukurydza 1 puszka
musztarda 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
oliwa 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Barwna sałatka z porem

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską siekamy w cienkie paski.
Krok 1 - Barwna sałatka z porem foto
2
Rzodkiewki przecinamy na pół i kroimy w pół talarki. Pomidora parzymy, obieramy ze skóry, usuwamy ziarna i kroimy w małą kostkę, białą część pora natomiast w cienkie krążki.
Krok 2 - Barwna sałatka z porem foto
3
Na koniec dodajemy odcedzoną kukurydzę.
Krok 3 - Barwna sałatka z porem foto
4
W osobnej misce przygotowujemy sos. Mieszamy ze sobą przyprawę do sałatek, suszoną bazylię, suszone oregano, cukier, musztardę oraz sól i pieprz. Całość zalewamy oliwą z oliwek i dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy składniki i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4 - Barwna sałatka z porem foto
5
Mieszamy i zostawiamy w lodówce na około 10 minut przed podaniem.
Krok 5 - Barwna sałatka z porem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paolcia 15.09.2013 18:38
bardzo smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak