Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk z żurawiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina suszona 2/3 szklanki
cebula biała 1 szt.
kapusta biała 15 dag
buraki czerwone 15 dag/gotowanych
miód prawdziwy 1 łyżka
kwaśna śmietana 3/4 szklanki
jajko 4-5 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk z żurawiną

Jajka ugotować na twardo i odstawić. Żurawinę zalać 1 ½ litrem wody i gotować przez 10 minut, następnie dodać poszatkowaną kapustę, cebulę i gotować jeszcze 20 minut, po czym dodać poszatkowane buraczki z sokiem. Doprawić solą i miodem do smaku. Rozlać na talerze, położyć po jednej łyżce śmietany i po jednym jajku. Podawać na ciepło lub zimno. Barszczyk wspaniale nadaje się również na Wigilię.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 26.11.2015 14:24
apetyczny barszczyk
jagoda5913 26.11.2015 14:23
pyszny barszczyk
Dorota76 26.11.2015 09:00
nie pomyślała bym o takim połączeniu
Wafelek2601 25.11.2015 22:05
Ciekawe jak smakuje
NatalkaC 25.11.2015 21:58
Bardzo fajne podobno smaczne danie nie jadłam ale słyszałam. Teraz wypróbuję z tego przepisu
irenka 25.11.2015 21:51
fajny przepis ,muszę wypróbować ,na pewno pyszny barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak