Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk z tartymi burakami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 3 szt
zakwas buraczany 1 szkl
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól i pieprz 1 łyżeczka
kostka rosołowa 1 szt
jogurt naturalny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk z tartymi burakami

Buraki obieramy. Trzemy na tarce o grubych oczkach. Zalewamy ok 2-3 szklankami wody i gotujemy wraz z zielem angielskim i liściem laurowym. Nie doprowadzając do wrzenia gotujemy około 20 minut. Następnie wlewamy zakwas i gotujemy na małym ogniu. Doprawiamy do smaku. Podajemy z kleksem jogurtu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 17.02.2017 08:58
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak