Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk z botwinki

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kość 1 sztuka
botwina 2 pęczki
jaja 5 sztuk
woda 2- 3 litry
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 2 łyżeczki
sól
koperek
szczypiorek
śmietana 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk z botwinki

Kroki postępowania

1
Na kości gotujemy wywar zdejmując co jakiś czas szumowinę. Dodajemy przyprawy. Po około godzinie gotowania dodajemy pokrojone łodyżki i małe buraczki( wcześniej oczyszczone), gotujemy około 10 minut i dodajemy pokrojone listki.
Krok 1 - Barszczyk z botwinki foto
2
Czosnek siekamy drobno i dodajemy do barszczu wraz z sokiem z cytryny. Po około 15. minutach barszcz doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Barszczyk z botwinki foto
3
Dodajemy pokrojone jajka ugotowane wcześniej na twardo. Zdejmujemy barszcz z ognia i zabielamy śmietaną. Dodajemy posiekany koperek i szczypiorek.
Krok 3 - Barszczyk z botwinki foto
4
Smacznego :)
Krok 4 - Barszczyk z botwinki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 26.07.2014 14:05
pyszniutki jest
Dorian 22.02.2014 19:03
pyszna zupka
mirosława4 20.05.2013 21:08
podobno jest smaczny nigdy nie miałam okazji posmakować bądź spróbować :)
Wafelek2601 09.02.2013 16:56
Bardzo apetyczna zupka
Mysiunia 15.12.2012 14:47
Kocham tą zupkę :) byle do lata, bo już mi się tęskni za tym smakiem :)
IKrakowianka 04.11.2012 12:44
super zupka
Paweł29 01.09.2012 20:43
Pycha.
kasiaw 27.08.2012 07:45
pycha
malaczarna23 25.08.2012 09:31
pyszna zupka
Justa32 10.08.2012 10:41
Moja ulubona
cukiereczek 06.08.2012 06:34
wygląda smacznie
safcia 27.07.2012 21:23
super
Iwusia 29.06.2012 23:31
ale piękny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak