Barszczyk wigilijny inaczej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    4 szt
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • grzybki suszone

    3 szt
  • liść laurowy

    1 szt
  • ziele angielskie

    5 szt
  • Kwas burakowy

    2 łyzki
  • wywar z kapusty z grzybami

    1/2 szkl
  • sól do smaku

  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do osolonej wody wrzucamy pokrojoną włoszczyznę, buraczki, przyprawy i grzybki, dolewamy wywar z kapusty z grzybami. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Na koniec doprawiamy kwasem burakowym i szczypta cukru. Podajemy z uszkami albo ugotowana fasolą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 24.11.2012 15:18
tez nie jadamy na wigilie z fasolą .
ben-ka 24.11.2012 15:17
ciekawe...u nas z fasolą na Wigilię się nie je ale warto sprawdzić jak smakuje taki barszczyk.
treonina 27.12.2011 12:22
ładnie wygląda :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat