Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk na maślance

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślanka 2 litry
mleko 0,5 litry
sól do smaku
jajko 6 sztuk
kiełbasa 2 laski
mąka 2,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk na maślance

Maślankę przelewamy do garnka i gotujemy z kiełbasą pokrojoną w plasterki. W mleku rozmącamy mąkę. Jeśli maślanka już się gotuje zalewamy ją mlekiem. Podgrzewamy do zagotowania. Doprawiamy solą.
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i dzielimy na połowę.

Barszczyk podajemy z jajkiem. Jemy do chleba.


Jest to bardzo dobry sposób na wykorzystanie maślanki, jeśli ktoś w domu robi masło. Przepis jest bardzo prosty, a efekt przyciąga smakiem i zapachem. Dodatkowo danie jest bardzo zdrowe. W ten sam sposób można zrobić barszczyk na serwatce, która zostaje nam przy robieniu sera twarogowego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.02.2014 00:23
Dobry taki.
Milka100 05.01.2014 16:42
super barszcz
Laila2786 05.01.2014 14:11
wygląda apetycznie
norweska20 05.01.2014 13:44
zupka palce lizać
Monika10 05.01.2014 13:41
smakowity barszczyk
Marta1986 05.01.2014 13:26
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak