Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk czerwony ze śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 6 sztuk
marchew 1 sztuka
cebula 1/4 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
pieprz 6 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat
ocet winny 3 łyżki
śmietana 12% 1/2 szklanki
cukier 1 szczypta
bulion drobiowy 2 l
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk czerwony ze śmietaną

Marchewkę należy obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obieramy.Przekładamy do garnka i wlewamy wodę. Dodajemy obrane i pokrojone w małe kawałki buraki.
Następnie dodajemy ziele, listek i pieprz. Kiedy się zagotuje dodajemy ocet. Barszcz gotujemy, aż buraki będą miękkie.Dodajemy cukier i sol do smaku.
śmietanę należy rozrobić z odrobiną barszczu. Trzeba ją zahartować, aby nie powstały grudki. Taką zahartowaną śmietanę dodajemy do barszczu.
Gotowy można podać jako picie do obiadu lub z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.02.2014 19:58
Dobra zupa.
mikrusiak 31.01.2013 17:21
to co zawsze mi smakuje...:)
Agnieszka91 31.01.2013 17:06
pychota
adelajda 31.01.2013 16:56
do tego duszone ziemniaki !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak