Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk czerwony na rosole

3.0
(20)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół 3 l
buraki czerwone 10 szt
czosnek 4 ząbki
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
sól
pieprz
sok z buraków 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk czerwony na rosole

Rosół lekko podgrzewamy, dodajemy obrane buraczki, oraz obraną pietruszkę i marchewkę, wszystko gotujemy na bardzo małym ogniu do miekkości buraków pilnując by nie gotowało się buzując, pod koniec gotowania dodajemy przeciśnięty czosnek oraz sok buraczany aby barszczyk był bardziej czerwony. Doprawiamy solą oraz pieprzem, Podajemy z pierożkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 05.03.2014 06:38
bardzo lubię
magduś83 31.05.2013 18:46
lubię z uszkami :)
Bernadeta1 14.04.2013 19:07
pyszny taki barszczyk
Magula 26.01.2013 21:36
musiał być pyszny
pajbek 26.01.2013 02:25
Pyszny barszczyk :-)
Pyszota 24.01.2013 21:27
super
Kasnaj 24.01.2013 20:44
lubię takie barszczyki
kokoszka
kokoszka 24.01.2013 20:38
dobre
gosia56 24.01.2013 19:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak