Barszczyk czerwony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 75dag czerwonych buraków

  • 1 marchewka

  • kawałek selera

  • sok z cytryny

  • 1 łyżka octu winnego

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt.
  • pietruszka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obrać, wrzucić na 1litr wrzątku i gotować ok. 15minut. Buraki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, następnie dodać do wywaru wraz z liściem laurowym, opieczoną cebulą i dalej gotować. Kiedy warzywa będą miękki, przecedzic je, a barszcz przecedzić przez geste sitko. Zaprawić sokiem z cytryny i cotem. przyprawić do smaku pieprzem i zagotować. Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anulka69 22.10.2011 13:10
takiej nie robiłam
Ania67 16.07.2011 20:01
pyszna klasyka
rzenia15 01.06.2011 21:27
uwielbiam barszcz
iza15 16.12.2010 17:51
dobry baszczyk na swieta
magical66 26.11.2010 19:03
lubie
Magdalena80 22.11.2010 13:24
taki barszczyk jest the best
Jaheira11 22.11.2010 13:20
z uszkami najlepszy!!
cukiereczek 20.11.2010 15:51
Mam ochotę na taki barszczyk

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat