Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk czerwony

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 40 dkg
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
zakwas buraczany
sól
pieprz
majeranek
ocet 1,5 łyżki
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk czerwony

Kroki postępowania

1
Skrzydełka i warzywa oczyszczamy i myjemy. Układamy w garnku, zalewamy zimną wodą. Gotujemy na wolnym ogniu, tak aby warzywa były miękkie.
Krok 1 - Barszczyk czerwony foto
2
Mięso i warzywka wyjmujemy, a do wywaru powoli wlewamy zakwas buraczany (jest w moich przepisach). Dodajemy ocet i chwilę gotujemy, doprawiamy majerankiem, czosnkiem, solą i pieprzem do smaku.
Krok 2 - Barszczyk czerwony foto
3
Barszczyk można pić w kubeczkach bez dodatków. Ja podałam z uszkami, bo miałam zamrożone od świąt.
Smacznego
Krok 3 - Barszczyk czerwony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jowant 05.03.2014 20:23
pyszny barszczyk :)
gibli 01.03.2014 11:00
bardzo dobry barszczyk)
agnieszka214 01.03.2014 10:55
taki barszczyk to ja lubie
mysza75 01.03.2014 09:24
Uwielbiam taki barszczyk, pysznie wygląda :-)
Milka100 28.02.2014 22:07
ale wyśmienity barszcz
gosiag 28.02.2014 21:30
bardzo lubie barszczyk
adelajda 28.02.2014 20:38
lubię barszczyk dobrze doprawiony :)
treonina 28.02.2014 20:00
po prostu pycha!
gosia561 28.02.2014 19:39
dobrze doprawiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak