Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz żołnierski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z warzyw 1,5 litra
buraki 5 szt
wieprowina bez kości 25 dag
cebula
tłuszcz
kapusta kiszona 25 dag
śmietana 18 proc 1/2 szkl
mąka pszenna 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
zakwas buraczany
sól
kminek Prymat
Majeranek suszony Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz żołnierski

Buraczki oczyścić, opłukać, upiec lub ugotować, przestudzić, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Mięso umyć, zemleć, podsmażyć razem z drobno pokrajaną cebulą, zalać wywarem, dodać pokrajaną kapust, ugotować. Następnie połączyć ze śmietaną wymieszana z mąką, buraczkami, kwasem buraczkowym, a także koncentratem pomidorowym, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami z wody posypanymi skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak