Barszcz z uszkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    40 dag
  • jajka

    2 sztuki
  • mleko

    odrobina
  • pieczarki

    60 dag
  • barszcz czerwony

    1 butelka
  • kości schabowe

    1 mała
  • cebula

    1 sztuka
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wyłożyć na stolnicę, zrobić rowek, wbić jajka, dodać mleko, wyrobić dosyć miękkie ciasto. Rozwałkować i pociąć na małe kwadraty. Pieczarki drobno pokroić, lekko podsmażyć na tłuszczu, nakładać na kwadraty ciasta i zlepiać uszka. Na kości ugotować wywar, dodać pokrojoną cebulę, chwilę pogotować. Później go przecedzić. Następnie wlać barszcz z butelki, pogotować, przyprawić do smaku. Na osolonej i zagotowanej wodzie gotować uszka przez 5 min. Wyłożyć na talerze , zalać barszczem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kucharka45 06.01.2015 14:36
Uwielbiam barszczyk z uszkami :) a ten wygląda bardzo apetycznie :)
Ola1young 06.01.2015 14:11
ja tez taki lubię
Ewelina1991 06.01.2015 09:57
pyszny barszczyk
2milutka 06.01.2015 09:52
uwielbiam:))))
engie23 06.01.2015 09:43
uwielbiam taki barszczyk :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat