Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z uszkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
jajko 2 sztuki
mleko odrobina
pieczarki 60 dag
barszcz czerwony 1 butelka
kości schabowe 1 mała
cebula 1 sztuka
pieprz do smaku
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z uszkami

Mąkę wyłożyć na stolnicę, zrobić rowek, wbić jajka, dodać mleko, wyrobić dosyć miękkie ciasto. Rozwałkować i pociąć na małe kwadraty. Pieczarki drobno pokroić, lekko podsmażyć na tłuszczu, nakładać na kwadraty ciasta i zlepiać uszka. Na kości ugotować wywar, dodać pokrojoną cebulę, chwilę pogotować. Później go przecedzić. Następnie wlać barszcz z butelki, pogotować, przyprawić do smaku. Na osolonej i zagotowanej wodzie gotować uszka przez 5 min. Wyłożyć na talerze , zalać barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kucharka45
Kucharka45 06.01.2015 14:36
Uwielbiam barszczyk z uszkami :) a ten wygląda bardzo apetycznie :)
Ola1young 06.01.2015 14:11
ja tez taki lubię
Ewelina1991 06.01.2015 09:57
pyszny barszczyk
2milutka 06.01.2015 09:52
uwielbiam:))))
engie23 06.01.2015 09:43
uwielbiam taki barszczyk :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak