Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z uszkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 25 dag
włoszczyzna 1 pęczek
koncentrat buraczany 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
pieprz ziarnisty kilka ziaren
uszka z grzybami 40 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z uszkami

Włoszczyznę obieram myję pod bieżącą wodą,wkładam do garnka wlewam około 1,5 litra wody,dodaję przyprawy- liść laurowy ziarenka pieprzu i gotuję około 30-40 minut. Buraki obieram ścieram na tarce jarzynowej o grubych oczkach,czosnek przeciskam przez praskę i razem z burakami dodaję do wywaru warzywnego,gotuję wszystko około pół godziny,po tym czasie wywar przecedzam przez sito,wlewam koncentrat doprawiam do smaku solą ewentualnie pieprzem do smaku. Podaję z domowymi uszkami z kapustą i grzybami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 03.01.2014 11:41
uwielbiam to moje jedzonko
maciek7 02.01.2014 20:48
pyszny, uwielbiam taki
Rycerz
Rycerz 02.01.2014 20:36
Mniam mniam
iwi 02.01.2014 19:33
Klasyka w najlepszym wydaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak