Barszcz z pierożkami z farszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dkg
  • cebula

    1 szt
  • margaryna

    1/4 kostki
  • mąka

    1,5 szkl
  • jajko

    1 szt
  • barszcz czerwony

    1 opakowanie
  • burak ćwikłowy

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dzień wcześniej przygotwać farsz. Obrane i pokrojone na drobno pieczarki dusić na margarynie z posiekaną w kostkę cebulą. Dusić do momentu aż woda odparuje. Posolić. Odstawić w chłodne miejsce. Z mąki, jajka i odrobiny wody zagnieść ciasto. Następnie przygotowane ciasto rozwałkować. Pokroić na kawałki. Nakładać farsz i zlepiać niewielkie pierożki. W garnku zagotwać 2 litry wody. Dodać obranego i pokrojonego w plasterki buraka. Gotować 5 minut. Wsypać barszczyk w proszku i zagotować. Wyjąć buraka. Do gotującego się barszczyku wrzucać pierożki i gotować 5-7 minut. Popieprzyć do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mic 24.05.2012 21:03
lubie barszcz
kate.500 24.05.2012 16:49
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat