Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
żeberka wieprzowe
4 szt -
kostka rosołowa
1 szt -
włoszczyzna (bez kapusty)
1 pęczek -
cebula
1 szt -
buraki ćwikłowe
1 kg -
Liść lubczyku suszony Prymat
-
smietana 18%
5 łyzek -
sól i pieprz
-
ziele angielskie
-
Liść laurowy suszony Prymat
-
koperek
Przepis i sposób przygotowania BARSZCZ Z MŁODYCH BURACZKÓW Z LUBCZYKIEM
2/ Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na małej ilości oleju, wrzucić do zupy razem z posiekanym lubczykiem. Całość gotować aż warzywa i mięso będą miękkie. Na koniec barszcz zabielić śmietaną. Doprawić solą i pieprzem oraz siekanym świeżym koperkiem.
Komentarze (9)