BARSZCZ Z MŁODYCH BURACZKÓW Z LUBCZYKIEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    4 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • włoszczyzna (bez kapusty)

    1 pęczek
  • cebula

    1 szt
  • buraki ćwikłowe

    1 kg
  • Liść lubczyku suszony Prymat

  • smietana 18%

    5 łyzek
  • sól i pieprz

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/ Żeberka oczyścić, zalać zimną wodą i zagotować (zdjąć szumy) dodać kostkę bulionową, ziele, liść, doprawić solą. Marchew, pietruszkę i seler obrać, pokroić na dowolne części. Buraczki obrać, pokroić w bardzo drobne słupki lub zetrzeć na tartce. Warzywa wrzucić do wywaru mięsnego.

2/ Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na małej ilości oleju, wrzucić do zupy razem z posiekanym lubczykiem. Całość gotować aż warzywa i mięso będą miękkie. Na koniec barszcz zabielić śmietaną. Doprawić solą i pieprzem oraz siekanym świeżym koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lucan 04.09.2015 19:47
wygląda apetycznie
Justi2401 04.09.2015 15:01
Obłędny barszczyk, pycha!
Mniam 04.09.2015 11:22
Pyszny barszczyk.
Benita 04.09.2015 10:50
Kolorki idealne. Pycha.
Wacław 04.09.2015 10:04
proszę o porcyjkę ;-)
Aleksandra/Olcia 04.09.2015 09:51
mniam...buraczki i lubczyk,to musi być pyszne
IZABELA29 04.09.2015 08:59
pyszny obłędnie
Róża1 04.09.2015 08:32
prezentuje się rewelacyjnie i na pewno taka jest !! , moje smaki :-)
Pani Domu 04.09.2015 08:30
przepysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat