Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BARSZCZ Z MŁODYCH BURACZKÓW I BOTWINKI Z PĘCZAKIEM

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
zakwas buraczany do smaku
włoszczyzna 1/2 pęczka
skrzydełka kurczaka 300 gram
śmietana 30% 100 ml
kasza pęczak 1/2 szklanki
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 8 szt
cukier do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: BARSZCZ Z MŁODYCH BURACZKÓW I BOTWINKI Z PĘCZAKIEM

Kaszę pęczak ugotować zgodnie z zaleceniami producenta podanymi na opakowaniu.Do garnka wlać 1,5 litra zimnej wody włożyć skrzydełka gdy woda się zagotuje zebrać szum i dodać obraną włoszczyznę w całości oraz ziele angielskie i pieprz w ziarnach,ugotować wywar.Z ugotowanego wywaru usunąć włoszczyznę i skrzydełka dodać obrane pokrojone buraczki wraz z łodygami i liśćmi botwinki całość gotować przez 15 minut.Następnie wlać zakwas buraczany dodać śmietanę i doprawić zupę do smaku solą i cukrem.Gotowy barszczyk podawać z wcześniej ugotowaną kaszą pęczak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 11.06.2014 13:59
Ciekawa propozycja....ja z pęczakiem też jeszcze nigdy nie jadłam.
Wacław 10.06.2014 09:03
fajny barszczyk ,z kaszą jeszcze nie jadłem !
pestka 10.06.2014 08:31
świetna zupa
jasiek 09.06.2014 20:53
ekstra podanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak