Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z marynowanych buraków

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Rosół drobiowy z włoszczyzną 3 litry
buraczki konserwowe domowe 500 ml
ziemniaki
cebula biała duża
smalec z wędzonego podgardla
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
cukier do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
jabłka suszone wędzone kilka

Porada

Do barszczu użyłam domowych buraczków - upieczonych w skórkach, grubo utartych i zamarynowanych w occie jabłkowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z marynowanych buraków

Kroki postępowania

1
Odcedzić rosół, postawić na średnim płomieniu i rozgrzać.
Krok 1 - Barszcz z marynowanych buraków foto
2
Dodać buraczki razem z zalewą.
Krok 2 - Barszcz z marynowanych buraków foto
3
Dołożyć wędzone suszone jabłka i ogrzewać na najmniejszym płomieniu nie dopuszczając do wrzenia.
Krok 3 - Barszcz z marynowanych buraków foto
4
Po wyjęciu jabłek doprawić buraczki zmiksować, dodać utarte warzywa z rosołu (seler i marchew), a całość do smaku majerankiem, cukrem, przyprawą warzywną, pieprzem i granulowanym czosnkiem.
Krok 4 - Barszcz z marynowanych buraków foto
5
Cebulę drobno posiekać i usmażyć na smalcu.
Krok 5 - Barszcz z marynowanych buraków foto
6
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, dodać pieprz, smalec i usmażoną cebulę - utłuc na puree. Podawać zalane barszczem.
Krok 6 - Barszcz z marynowanych buraków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 01.03.2016 10:06
ciekawe smaki w barszczu
olkaaa 01.03.2016 08:02
jeszcze nie próbowałam
Babeczka35 29.02.2016 21:41
Musi być pyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak