barszcz z fasolą i grzybami

barszcz z fasolą i grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    1 kg
  • włoszczyzna

    1 szt
  • fasola Jaś

    0,5 kg
  • grzyby suszone

    0,3 kg
  • cebula biała

    1 szt
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól i pieprz

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Fasolę i grzyby namoczyć w wodzie na całą noc. Następnego dnia wrzucamy do garnka fasolę i gotujemy do miękkości w międzyczasie wrzucając włoszczyznę. Po około 20 minutach wyjmujemy warzywa i wrzucamy obrane ćwiartki buraków. Po zagotowaniu dodajemy sól, liść laurowy, ziele angielskie,pieprz ziarnisty i około łyżki octu. Dodajemy grzyby i gotujemy jeszcze około pół godziny, aż grzyby będą ugotowane. Wyjmujemy buraki a barszcz doprawiamy jeszcze do smaku szczyptą soli, cukru, octem. Na koniec w osobnym rondelku na 3 łyżkach oliwy podsmażamy cebulkę pokrojoną w kosteczkę. Dodajemy cebulkę do barszczu i gotowe do jedzenia. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat