Barszcz z fasolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    50 dkg
  • marchew

  • pietruszka

  • fasola

    0,5 puszki
  • kostka rosołowa

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • ziemniaki

    4 szt
  • śmietana

    0,5 szkl
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki i jarzyny obieramy. Zalewamy 1,5 l. wody i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy kostkę rosołową i gotujemy ok. 40 minut na wolnym ogniu. Pod koniec dodajemy obrane i pokrojone ziemniaki w kostkę. Jak ziemniaki będą miękkie to wyciągamy jarzyny razem z burakami a dodajemy fasolkę z puszki i śmietanę. Wszystko doprawiamy do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 21.03.2015 07:52
bardzo lubię,ale mąż niestety nie :( i nie często go gotuję
AgaS10 21.03.2015 07:27
Takiego jeszcze nie jadłam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat