Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z fasolą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wędzone 1 sztuka
buraki czerwone 1 kg
fasola Jaś 400 gram
kapusta biała 200 gram
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z fasolą

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na kościach wędzonych- kości gotujemy około 30 minut. Fasole namaczamy przez noc.
Krok 1 - Barszcz z fasolą foto
2
Buraki obieramy i dodajemy do wywaru.
Krok 2 - Barszcz z fasolą foto
3
Fasolę podgotowujemy, a następnie dodajemy do gotujących się buraków . Fasolę i buraki gotujemy do miękkości- około30 minut.
Krok 3 - Barszcz z fasolą foto
4
Kapustę szatkujemy i dodajemy do reszty składników. Razem gotujemy około 20 minut.
Krok 4 - Barszcz z fasolą foto
5
Następnie dodajemy przyprawy: pieprz i kucharka, ziele angielskie i liść laurowy (zapomniałam napisać w składnikach). Z zupy wyciągamy buraki i trzemy je na tarce na grubych oczkach. Potarte buraki przekładamy spowrotem do zupy.
Krok 5 - Barszcz z fasolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kornelcia 04.07.2014 22:42
smaczna zupka
Czyki 07.04.2014 08:34
Z fasolą jeszcze nie jadłam, muszę taki zrobić, bo wygląda bardzo apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak