Barszcz z faoslką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    1 szklanka
  • woda

    1 1/2 l
  • boczek wędzony

    30 dag
  • koncentrat buraczany

    1 słoik
  • koperek

    1 łyżka
  • rosół wołowy

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyta fasolę namoczyć na noc - w przegotowanej wodzie. Następnego dnia ugotować, dodać boczek, obgotować. Pod koniec gotowania dodajemy kostki rosołowe. Kiedy fasolka będzie już miękka dodajemy koncentrat z buraków. Mieszamy i zagotowujemy. Przed podanie posypujemy koperkiem lub natka pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat