BARSZCZ Z CZERWONYCH BURAKÓW

BARSZCZ Z CZERWONYCH BURAKÓW

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    500 gram
  • marchew

    150 gram
  • pietruszka

    50 gram
  • seler korzeniowy

    50 gram
  • por

    50 gram
  • cebula biała

    1 szt
  • bulion warzywny

    1,5 litra
  • ocet jabłkowy

    2-3 łyżki
  • cukier

    2 łyżeczki
  • liście laurowe Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie całe

    3 szt
  • pieprz czarny ziarnisty

    8 ziaren
  • śmietana 30%

    100 ml
  • sól morska

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - BARSZCZ Z CZERWONYCH BURAKÓW foto
Buraki najlepiej takie podobnej wielkości dokładnie wyszorować i w łupinkach ugotować do miękkości.Ugotowane buraki ostudzić.obrać i pokroić w paski.
Krok 2 - BARSZCZ Z CZERWONYCH BURAKÓW foto
W garnku zagotować bulion warzywny dodać pokrojone na duże kawałki marchew,pietruszkę,seler,por i cebulę w całości oraz przyprawy takie jak liście laurowe,ziele angielskie i ziarna pieprzu.Gotować całość aż warzywa zmiękną.
Krok 3 - BARSZCZ Z CZERWONYCH BURAKÓW foto
Teraz dodać pokrojone w paski buraki i gotować całość jeszcze przez 15 minut.
Krok 4 - BARSZCZ Z CZERWONYCH BURAKÓW foto
Gotowy barszcz doprawić do smaku octem jabłkowym,cukrem i solą morską.Doprawiony zdjąć z ognia i cały czas mieszając powoli wlać słodką śmietankę 30%.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paniusiaewa

15.02.2017 16:31
Lubie wszystko co z buraków, a barszcz jest na pierwszym miejscu.

berys18

22.03.2015 17:27
coś dla mnie - bardzo lubię

IwonaKa

13.02.2015 15:36
uwielbiam barszczyk

adelajda

13.02.2015 13:28
lubię takie barszczyk

Zdzisław

12.02.2015 22:10
dobre danie do zjedzenia ugotowano

Babeczka35

12.02.2015 18:45
Super smaczna zupka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat