Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z botwiną

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
wywar warzywny 1 litr
koperek 1
ocet winny 3 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
ziele angielskie 5 sztuka
pieprz
sól do smaku
jajko
jogurt naturalny

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z botwiną

Buraczki obieramy, dokładnie płuczemy i kroimy w drobną kostkę lub cienkie paski.

Botwinkę dokładnie płuczemy, drobno siekamy.

Do wywaru dodajemy pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy, zagotowujemy. Dorzucamy pokrojone buraczki, a po 5 minutach posiekaną botwinkę. Gotujemy do miękkości warzyw.

Wlewamy ocet, wsypujemy koperek, doprawiamy do smaku solą i mielonym pieprzem.

Zupę podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami i kleksami z gęstego jogurtu naturalnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 01.05.2014 00:26
bardzo pyszna zupka wiosenna
msmariusz 30.04.2014 22:46
ładnie się prezentuje, mniam
Ania84 30.04.2014 21:44
ładnie się prezentuje
Milka100 30.04.2014 21:39
apetyczny barszcz
Ania321 30.04.2014 20:19
zapowiada się pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak