Barszcz z botwiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • botwinka

    1 pęczek
  • wywar warzywny

    1 litr
  • koperek

    1
  • ocet winny

    3 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuka
  • ziele angielskie

    5 sztuka
  • pieprz

  • sól do smaku

  • jajko

  • jogurt naturalny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki obieramy, dokładnie płuczemy i kroimy w drobną kostkę lub cienkie paski.

Botwinkę dokładnie płuczemy, drobno siekamy.

Do wywaru dodajemy pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy, zagotowujemy. Dorzucamy pokrojone buraczki, a po 5 minutach posiekaną botwinkę. Gotujemy do miękkości warzyw.

Wlewamy ocet, wsypujemy koperek, doprawiamy do smaku solą i mielonym pieprzem.

Zupę podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami i kleksami z gęstego jogurtu naturalnego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 01.05.2014 00:26
bardzo pyszna zupka wiosenna
msmariusz 30.04.2014 22:46
ładnie się prezentuje, mniam
Ania84 30.04.2014 21:44
ładnie się prezentuje
Milka100 30.04.2014 21:39
apetyczny barszcz
Ania321 30.04.2014 20:19
zapowiada się pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat