Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz wigilijny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar warzywny 2 litr
wywar grzybowy 2 litr
zakwas buraczany 0,5 litr
sól
ziele angielskie
buraki 4-6

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz wigilijny

Grzyby gotujemy do miękkości. Buraki pieczemy i ucieramy na tarce. Do wrzącego wywaru warzywnego dodajemy zioła i buraki, chwile gotujemy po czym wyjmujemy zioła. Wywar przecedzamy i dodajemy wywar z grzybów oraz zakwas. Wszystko podgrzewamy ale nie gotujemy. Dodajemy przyprawy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 10.07.2011 20:59
uwielbiam barsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak