Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz wigilijny

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 50 dag
kasza gryczana 30 dag
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz wigilijny

Suszone grzyby moczymy, najlepiej przez noc. Następnie dobrze odsączamy i wkładamy do garnka z osoloną wodą. Zagotować, potem wrzucamy opłukaną kaszę i gotujemy do momentu aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec dolewamy trochę oleju rzepakowego. Barszcz można podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 26.12.2012 00:53
idealny na wigilie:)
Katarzyna59 25.12.2012 16:46
fajny
Noruas 25.12.2012 14:40
musi być smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak