Barszcz wigilijny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • barszcz czerwony

    1 opakowanie
  • suszone śliwki

    60 gram
  • starta skórka z cytryny

    10 gram
  • goździki

    2 sztuki
  • miód

    1 łyżka
  • pieprz

    do smaku
  • woda

    4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotuj śliwki(ok. 5 min) w 4 szklankach wody, ze startą na tartce skórką z cytryny i goździkami. Następnie przecedź wywar, dodaj łyżkę miodu i mocno podgrzej. Na koniec wsyp Barszcz czerwony i dorzuć pokrojone w paski śliwki i dopraw do smaku pieprzem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KOBRA 19.07.2012 21:17
lubię teki barszcz
KOBRA 19.07.2012 21:17
lubię teki barszcz
agata1722 24.02.2012 09:18
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat