Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz wigilijny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 l
burak ćwikłowy 1 kg
czosnek 2-3 ząbki
majeranek
sól
ziele angielskie 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cukier
ocet
zakwas buraczany 0,5 l
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz wigilijny

buraki ugotuj, zetrzyj na tarce, wywar zagotuj dodaj czosnek,liście laurowe, pieprz i ziele, dodaj buraki i gotuj około15-20 min, dodaj zakwas i lekko podgrzewaj ale nie zagotuj około 10 min, wszystko przecedz przez sito dopraw solą, pieprzem, cukrem, octem i majerankiem podawaj z uszkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.05.2013 16:00
bardzo lubię
Anna152 09.06.2012 08:36
pyszny
Ewelina38 18.05.2012 22:00
ależ bym teraz takiego barszczyku zjadła... i jaki piękny ma kolor....
teresa18 25.02.2012 22:02
pyszny
novita26 04.01.2012 15:52
fajne
novita26 04.01.2012 15:52
fajne
olkaaa 18.12.2011 11:59
uwielbiam
berys18 30.11.2011 21:12
wkrótce wykorzystam Twój przepis
berys18 30.11.2011 21:12
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak