Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz wiejski

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiejska kiełbasa 1 laska
ziemniaki 4 szt
słonina 200 g
kostka rosołowa 1 szt
Barszcz biały 350 ml
śmietana 200 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz wiejski

Do garnka nalewamy koło 1,5 l wody, wrzucamy kostkę rosołową i zagotowujemy, w tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę, kiełbasę wiejską w plastry a słoninkę dość drobno. Słoninkę podsmażamy na skwarki. Do gotującego się bulionu wrzucamy pokrojone ziemniaki i kiełbasę - gotujemy do miękkości ziemniaków. Następnie zaczynem barszczowym zalewamy zupkę, na koniec dodajemy śmietanę oraz doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą. Podajemy ze skwareczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 29.01.2013 19:31
szybkie jedzonko
mysza75 29.01.2013 13:04
Na rozgrzanie idealny :-)
Alex_M 29.01.2013 10:12
pysznosci!
gosia1988 29.01.2013 09:49
smaczny
rosik93 29.01.2013 07:28
Lubie taki
rafał4 29.01.2013 07:16
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak