Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 2 szt
kości schabowe 1 szt
ziemniaki 3-4 szt
buraki czerwone 2 szt
marchew 1 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
fasola czerwona z puszki 1 puszka
jogurt naturalny 1-2 łyżki
pieprz
sól
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą

Mięso wypłukać, zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe oraz sól. Gotować do miękkości. Następnie wyjąć mięso z garnka, a wywar przecedzić przez sitko.
Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchew, selera oraz buraki zetrzeć na tarce jarzynowej. Dodać warzywa do przecedzonego wywaru. Gotować 15 minut, licząc od momentu wrzenia. Następnie dodać odsączoną fasolę i gotować jeszcze 5 minut.
Dodać jogurt naturalny wymieszany z niewielką ilością zupy. Doprowadzić do wrzenia. Przyprawić zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak