Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

barszcz ukraiński na wywarze z kości

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kości
2.6 l
marchew
300 g
pory
100 g
selery
150 g
smalec
80 g
buraki ćwikłowe
400 g
ziemniaki
350 g
mąka przenna
20 g
koncentrat pomidorowy
80 g
śmietana
300 g
boczek wędzony
50 g
cukier
30 g
ziele angielskie
0.2 g
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
Koperek suszony Prymat
do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz ukraiński na wywarze z kości

Oczyszczone buraki ugotować w skórce,obrać i pokrajać w grube paski.Poszatkowaną kapustę ugotować w części wywaru.Wypłukaną i namoczoną wcześniej fasolę ugotować oddzielnie w 2.5l obiętości wody.Pozostałe oczyszczone warzywa pokrajać w grube pski,dodać tłuszcz,przyprawy,500ml wywaru i ugotować.Przecier pomidorowy poddusić z tłuszczem.Pozostały wywar przecedzić i ugotować w nim pokrajane w cząstki ziemniaki,dodać warzywa,fasolę,buraki,przecier pomidorowy i podprawić zupę mąką i śmietaną i zagotować.Przyprawić barszcz do smaku solą i cukrem.Do każdej porcji zupy dodać posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak