Barszcz ukraiński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1/2 główki
  • marchewki

    3
  • pietruszka

  • por (biała część)

  • buraki czerwone

    200 g
  • fasola Jaś

    100 g
  • seler

    20 g
  • ząbek czosnku

  • ziemniaki

    4
  • przecier pomidorowy

  • masło

    3 łyżki
  • kwaśna śmietana

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyłem przez noc. Po czym gotowałem ją przez 90 min w wodzie ,w której ją moczyłem. Osączyłem i przełożyłem do garnka. Upieczone buraki pokroiłem w słupki. Kapustę pokroiłem w duże kawałki ,zalałem bulionem warzywnym i gotowałem do miękkości. Pozostałe warzywa pokroiłem ,podsmażyłem na maśle przez kilka minut ,podlałem wodą i lekko poddusiłem pod przykryciem. Dodałem do całości razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Następnie dodałem fasolę ,buraki (pieczone przez 45 w temperaturze 200 °C) ,przecier z pomidorów malinowych razem z przyprawami. Śmietanę zahartowałem z zupą. Całość doprawiłem do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 31.05.2015 16:33
pyszna zupa:)
noninka77 30.09.2014 16:38
Pyszności :)
wwwiolka 30.09.2014 15:25
Uwielbiam to danie.
dodi 30.09.2014 13:10
moje smaki
Futka 30.09.2014 13:05
Najlepszy barszyk! Aromatyczny, pożywny i niezwykle smaczny :)
halinah 30.09.2014 12:42
dobry barszcz :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat