Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1/2 główki
marchewki 3
pietruszka
por (biała część)
buraki czerwone 200 g
fasola Jaś 100 g
seler 20 g
ząbek czosnku
ziemniaki 4
przecier pomidorowy
masło 3 łyżki
kwaśna śmietana
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński

Fasolę namoczyłem przez noc. Po czym gotowałem ją przez 90 min w wodzie ,w której ją moczyłem. Osączyłem i przełożyłem do garnka. Upieczone buraki pokroiłem w słupki. Kapustę pokroiłem w duże kawałki ,zalałem bulionem warzywnym i gotowałem do miękkości. Pozostałe warzywa pokroiłem ,podsmażyłem na maśle przez kilka minut ,podlałem wodą i lekko poddusiłem pod przykryciem. Dodałem do całości razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Następnie dodałem fasolę ,buraki (pieczone przez 45 w temperaturze 200 °C) ,przecier z pomidorów malinowych razem z przyprawami. Śmietanę zahartowałem z zupą. Całość doprawiłem do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 31.05.2015 16:33
pyszna zupa:)
noninka77 30.09.2014 16:38
Pyszności :)
wwwiolka 30.09.2014 15:25
Uwielbiam to danie.
dodi 30.09.2014 13:10
moje smaki
Futka 30.09.2014 13:05
Najlepszy barszyk! Aromatyczny, pożywny i niezwykle smaczny :)
halinah 30.09.2014 12:42
dobry barszcz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak