Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina z kością

    25 dag
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • buraki

    20 dag
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • ziemniaki

    30 dag
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • kapusta biała

    15 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Barszcz ukraiński

Fasolę perłową należy namoczyć na noc, następnie ugotować ją w tej wodzie, w której się moczyła. Mięso opłukać i gotować w wodzie do miękkości. Włoszczyznę wraz z burakami pokroić w zapałkę, pora w krążki, a ziemniaki i kapustę w kosteczkę. Do mięsa dodać warzywa oprócz pora i ziemniaków. Dodać przyprawy. Następnie po 15 minutach gotowania dodać pora i ziemniaki, gdy te będą miękkie dodać koncentrat, ugotowaną fasolę, zaprawić mąką wymieszaną ze śmietaną i dodać pieprz z solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

IKrakowianka 09.03.2014 18:30
świetny barszcz
Seba 14.02.2014 10:49
mój ulubiony
Katarzyna/kate1980 13.05.2012 21:22
uwielbiam taki barszczyk
BozenA 06.04.2012 20:26
mmm
BozenA 06.04.2012 20:26
mmm
RenataZ-et 15.10.2011 22:57
taki barszcz ma idealny smak
Anna141
Anna141 08.08.2011 10:06
smaczne
szajba2 06.05.2011 14:48
nie przepadam za tym barszczem
Barbara55 19.04.2011 15:53
konkretna zupa
Koper 19.03.2011 19:38
fajna zupa:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat