Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kąt
ziemniaki 3 sztuki
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuki
seler 1/3 sztuki
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 3 ziarna
buraczki 1 pęczek
koper świeży 1 pęczek
fasola czerwona z puszki 1 puszka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński

Do garnka wkładamy żeberka, włoszczyznę (marchew, pietruszka, seler, cebula, buraczki młode) pokrojone w talarki, ziemniaki pokrojone w krostkę, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, czosnek. Zalewamy wodą (tak aby wszystko było przykryte ok. 2-3 litrów). Gotujemy, aż warzywa i mięso będą miękkie. Wyjmujemy mięso, ale nie wystawiając zupy z gazu dodajemy fasolę oraz posiekany koper, chwilkę gotujemy.

Doprawiamy solą i pieprzem.

Nakładamy na talerze i podajemy ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 21.05.2013 09:49
Bardzo fajna fotka.W pełni oddaje smak tego barszczyku.Wygląda nader zachęcająco.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak