Barszcz ukraiński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    2 średnie
  • marchewka

    1
  • ziemniaków

    6 średnich
  • pietruszka

    1
  • selera

    kawałek
  • bulion drobiowy

    2 litry
  • fasola

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dzień wcześniej namoczyć fasolę w litreze letniej wody, następnie ugotować ją w tej wodzie. Na tarce jarzynowej obraną i umytą marchew, pietruszkę o seler. Do wywaru z mięsa wrzucić starte jarzyny, gotować. Po kilku minutach, kiedy już jarzyny się zagotują, dodać buraki starte także na tarce o dużych oczkach. Kiedy gotujące się jarzyny zaczynają mięknąć, dodać pokrajane w kostkę ziemniaki. Kiedy wszystkie jarzyny są już miękkie, dodać do smaku ocet, cukier, sól i pieprz. Fasolę wlać do zupy wraz z wodą, w której się gotowała, jeszcze chwilę potrzymać na ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 19.01.2014 17:06
smaczna zupka
traktorek 25.04.2012 19:08
świetne
calliope 13.04.2012 08:18
uwielbiam
[email protected] 08.01.2012 00:14
extra
Tika4444 21.11.2011 19:40
apetyczna zupka
Tika4444 21.11.2011 19:40
apetyczna zupka
Tika4444 21.11.2011 19:40
apetyczna zupka
Tika4444 21.11.2011 19:40
apetyczna zupka
Tika4444 21.11.2011 19:40
apetyczna zupka
Wacław 21.11.2011 15:39
pycha,lubię taki !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat