Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 2 średnie
marchewka 1
ziemniaków 6 średnich
pietruszka 1
selera kawałek
bulion drobiowy 2 litry
fasola 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński

Dzień wcześniej namoczyć fasolę w litreze letniej wody, następnie ugotować ją w tej wodzie. Na tarce jarzynowej obraną i umytą marchew, pietruszkę o seler. Do wywaru z mięsa wrzucić starte jarzyny, gotować. Po kilku minutach, kiedy już jarzyny się zagotują, dodać buraki starte także na tarce o dużych oczkach. Kiedy gotujące się jarzyny zaczynają mięknąć, dodać pokrajane w kostkę ziemniaki. Kiedy wszystkie jarzyny są już miękkie, dodać do smaku ocet, cukier, sól i pieprz. Fasolę wlać do zupy wraz z wodą, w której się gotowała, jeszcze chwilę potrzymać na ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 19.01.2014 17:06
smaczna zupka
traktorek 25.04.2012 19:08
świetne
calliope 13.04.2012 08:18
uwielbiam
Wojt@s
Wojt@s 08.01.2012 00:14
extra
Tika4444 21.11.2011 19:40
apetyczna zupka
Tika4444 21.11.2011 19:40
apetyczna zupka
Tika4444 21.11.2011 19:40
apetyczna zupka
Tika4444 21.11.2011 19:40
apetyczna zupka
Tika4444 21.11.2011 19:40
apetyczna zupka
Wacław 21.11.2011 15:39
pycha,lubię taki !
Motorek 20.11.2011 12:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak