Barszcz ukraiński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 sztuka
  • fasola Jaś

    2 szklanka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżka
  • koncentrat z buraków

    3 łyżka
  • śmietana 12%

    3/4 szklanka
  • przyprawa do zup

    1 opakowanie
  • kapusta włoska

    2 listek
  • seler

    1/4 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • rosół wołowy

    2 kostka
  • czosnek

    2 ząbek
  • koperek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę wcześniej namoczoną ugotować.Buraki ugotować w osobnym garnku włoszczyznę(marchew,kapustę włoską,seler,ziemniaczki dodać jak buraki będą na wpół miękkie).Do warzyw dodać rosołek wołowy w zależności ile mamy wody.Na pół litra jedna kostka.Gdy fasola będzie miękka dodać ją do ugotowanych warzyw.Dodać także czosnek,pieprz sól do smaku,przyprawić przyprawą do zup.Na koniec dodać rozrobioną z wodą śmietanę.Dla lubiących zieleninę polecam koperek do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 06.09.2011 22:18
UWIELBIAM BARSZCZ
Justyna Jussstiii 29.08.2011 09:09
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat