Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuka
fasola Jaś 2 szklanka
koncentrat pomidorowy 2 łyżka
koncentrat z buraków 3 łyżka
śmietana 12% 3/4 szklanka
przyprawa do zup 1 opakowanie
kapusta włoska 2 listek
seler 1/4 sztuka
marchew 1 sztuka
rosół wołowy 2 kostka
czosnek 2 ząbek
koperek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński

Fasolę wcześniej namoczoną ugotować.Buraki ugotować w osobnym garnku włoszczyznę(marchew,kapustę włoską,seler,ziemniaczki dodać jak buraki będą na wpół miękkie).Do warzyw dodać rosołek wołowy w zależności ile mamy wody.Na pół litra jedna kostka.Gdy fasola będzie miękka dodać ją do ugotowanych warzyw.Dodać także czosnek,pieprz sól do smaku,przyprawić przyprawą do zup.Na koniec dodać rozrobioną z wodą śmietanę.Dla lubiących zieleninę polecam koperek do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 06.09.2011 22:18
UWIELBIAM BARSZCZ
Justyna Jussstiii 29.08.2011 09:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak