barszcz rosyjski I

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 opakowanie
  • śmietana

    50 ml
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • zakwas buraczany

    1 sztuka
  • grzyby suszone

    10 g
  • kości wieprzowe

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

fasolę przebrać opłukać zalać wodą zagotować i odstawić na 2 godziny następnie ugotować w tej samej wodzie kości umyć zalać zimną wodą gotować na małym ogniu pod koniec dodać oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę oraz namoczone grzyby wywar połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąka oraz zakwas z buraków zagotować doprawić

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat