Barszcz rosyjski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    3 szt
  • marchewki

    2 szt
  • seler naciowy

    3 łodygi
  • masło

    3 łyżki
  • cebula

    2 szt
  • ząbki czosnku

    2 ząbki
  • pomidory

    3 szt
  • Goździki całe Prymat

    2 szt
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    5 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • bulion wołowy

    1 l
  • kwaśna śmietana

    3 łyżki
  • sok z cytryny

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki, marchewkę, łodygi selera pokroiłem w duże słupki. Cebulę w kostkę, czosnek przecisnąłem przez praskę. Pomidory sparzyłem, obrałem ze skórki, pokroiłem w drobną kostkę.

W garnku rozgrzałem masło, wrzuciłem cebulę i czosnek, smażyłem na małym ogniu przez 5 minut. Dodałem do garnka pozostałe składniki zupy, zalałem bulionem i szklanką wody, dodałem przyprawy, gotowałem na małym ogniu około godziny. Doprawiłem do smaku pieprzem i zakwasiłem lekko sokiem z cytryny. W osobnym naczyniu podałem śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 05.06.2017 23:35
pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat