Barszcz rosyjski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina z kością

    0,5 kg
  • żeberka wędzone

    30 dag
  • woda

    12 szklanek
  • parówki

    20 dag
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • buraki

    0,5 kg
  • masło

    10 dag
  • przecier pomidorowy

    15 dag
  • biała kapusta

    30 dag
  • ziemniaki

    0,5 kg
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ocet winny

    do smaku
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • cukier

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • natka pietruszki

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę i żeberka wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Warzywa wraz z burakami obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, przesmażamy na maśle. pod koniec smażenia dodajemy przecier pomidorowy, sól i cukier. kapustę oczyszczamy, szatkujemy. Mięso kroimy na kawałki, usuwając kości. Kapustę i mięso przekładamy do przecedzonego wywaru. Zagotowujemy.Pokrojone w kostkę ziemniaki i przesmażone warzywa gotujemy w wywarze do miękkości. Pod koniec dodajemy przyprawy. Parówki kroimy w plasterki, chwilkę podsmażamy na patelni, dodajemy do barszczu. Wlewamy także śmietanę. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dianix 18.08.2012 21:35
barszcz super
dianix 18.08.2012 21:34
barszcz super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat