Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz Prałacki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki 4 szt
wywaru z rożnych mięs 1,5 L
boczku wędzonego 15 dag
parówek cielęcych 3-4 szt
cebula
Kwas burakowy
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz Prałacki

Buraczki oczyścić, opłukać, zalać wrzącą wodą, ugotować, przestudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Boczek pokrajać w kostkę, częściowo stopić, dodać drobno pokrajaną cebulę, usmażyć, połączyć z wywarem, buraczkami oraz obranymi z osłonek i pokrajanymi w plasterki parówkami, a także kwasem burakowym, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 09.03.2013 11:25
dziś buraczki górą :)
Rafał10 09.03.2013 09:23
mniam! Uwielbiam barszczyk :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak