Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz na wywarze mięsno warzywnym
Kroki postępowania
Gotujemy ok 3-4h na wolnym ogniu .
Barszcz jest esencjonalny, pyszny.
woda | 5 litrów |
wołowina z kością | 500 g |
boczek wędzony | 300 g |
żeberka | 100 g wędzone |
seler korzeniowy | 1/4 szt |
pietruszka | 1 szt korzeń |
marchew | 1 szt |
cebula biała | 1 szt |
czosnek | 4 ząbki |
grzyby suszone | 6 szt |
majeranek | 2 łyżki |
sól do smaku | 1 łyżka |
ziele angielskie | 6 szt ziarenek |
Liść laurowy suszony Prymat | 4 szt |
Kminek mielony Prymat | 1.2 łyżeczki |
buraki czerwone | 1 kg |
zakwas buraczany | 2 Litry |
koperek | 1 łyżka |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | 2 łyżki |
cukier | 2 łyżki |
ocet | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: