Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz kiszony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 5 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
czosnek 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
ziele angielskie 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz kiszony

Na dno słoika dodać 3-4 ząbki czosnku, pokrojoną marchew i pietruszkę, liść laurowy i ziele angielskie. Buraki pokroić i włożyć do słoika. Zalać letnią przegotowaną wodą, przykryć i kisić około 1 tygodnia. Z wierzchu zbierać powstałą pianę. Doskonale nadaje się do przugotowania domowego barszczu. Należy tylko dodać do wywaru mięsnego tylko nie można zagotować żeby barszcz nie stracił koloru. Można też go pić, zwłaszcza gdy ktoś cierpi na anemię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 26.10.2012 08:50
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak