Barszcz grzybowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • śmietana

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • woda

    2 litry
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • grzyby suszone

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Suszone grzyby należy namoczyć na noc w letniej wodzie. Następnie odsączyć je na sitku. Wodę zagotować wraz z grzybami, kostką rosołową, zielem angielskim, pieprzem ziarnistym i liściem laurowym Prymat. Całość należy gotować do miękkości grzybów, zaprawić mąką i śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać podpieczoną nad palnikiem cebulę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 22.02.2014 14:11
smaczny barszczyk
IKrakowianka 27.08.2013 20:16
ciekawy pomysł
kotlet 20.08.2011 23:25
taki by się zjadło- mniam
ewelina63 08.06.2011 11:54
pycha
szajba2 30.03.2011 16:44
po naszemu to zupa grzybowa
Adamorek 12.03.2011 09:38
nie wiedziałem, ze jest barszcz grzybowy:)
Barbara55 21.01.2011 18:52
głodowa ta porcja na talerzu
kielcok1 17.01.2011 15:48
jedna z moich ulubionych zup
rakow2 19.11.2010 17:50
lubię i robię
pauluna 01.09.2010 19:32
smakowicie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat