Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czysty zabielany śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korpus z kurczaka 200g
buraki czerwone 4 szt.
sól
ocet 10 %
cukier
śmietana 18 proc

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czysty zabielany śmietaną

Korpus obgotować w wodzie, buraczki obrać i pokroić w kostkę.Gdy już powstanie bulion z korpusu wyjąć go i do wrzącej wody wrzucić buraczki.Gotować aż zmiękną.Dodać do smaku liść laurowy, sól,ocet i cukier(wszystko w małych ilościach).Odcedzić buraczki.Śmietanę można delikatnie zagęścić mąką i dodać do barszczu.Z pasztecikami mięsnymi lub ziemniakami będzie pyszne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka172 16.12.2010 15:28
napewno pyszny, uwielbiam barszcz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak