Barszcz czysty z majerankiem

Barszcz czysty z majerankiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duże buraki

    4
  • liść laurowy

    4
  • czosnek

    2 ząbki
  • majeranek Prymat

    2 łyżki
  • bulion warzywny

    2 kostki
  • sok z cytryny

    3 łyzki
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Barszcz czysty z majerankiem foto
Buraki umyć obrać a następnie zetrzeć na dużej tarce. Wrzucić do garnka wraz z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Całość zalać ok 2 l wody i postawić na średnim ogniu, zagotować.
Krok 2 - Barszcz czysty z majerankiem foto
Po zagotowaniu dosypać pieprz sól, pokrojone ząbki czosnku i majeranek oraz kostki bulionowe. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 1 godz. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Chwilę pogotować.
Krok 3 - Barszcz czysty z majerankiem foto
Nalewać przez sitko. Podawać z uszkami z grzybami.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ola1young

14.02.2014 19:46
pyszny barszczyk czerwony

kuklik

09.11.2013 16:26
pyszny z uszkami i sam do picia

Rybciia

16.05.2013 13:03
bardzo lubię :-)

Bernadeta1

08.04.2013 23:53
moja ulubiona zupa

jasiek

05.04.2013 15:08
uwielbiam przyprawiony majerankiem

marcia7

05.04.2013 10:53
prawdziwy barszcz

w mojej kuchni

04.04.2013 00:46
smacznie i apetycznie..

Dorian

03.04.2013 23:24
Proste i pyszne :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat