Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony zabielany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1 kg
marchew 1
pietruszka 1/2
seler Kawałek
czosnek 2 ząbki
ziele angielskie 4
Liść laurowy suszony Prymat 4
sól
pieprz
kurkuma
cukier Odrobina
sok z cytryny 3-4 łyżki
masło 2 łyżki
śmietana 18 proc 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony zabielany

Buraki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Marchew, pietruszkę i seler obieramy i myjemy, dodajemy do buraków. Zalewamy wodą i gotujemy ok 15 minut. Przyprawiamy, dodajemy sok z cytryny i gotujemy 10 minut.Wyciągamy część buraków i włoszczyznę. Dodajemy masło i na końcu śmietanę.
Podajemy np z ziemniakami.
Smacznego :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak