Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony zabielany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 2 szt.
śmietana 1 łyżka
mąka pszenna 0.5 łyżki
woda 1.5 litra
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
majeranek, sól, pieprz do smaku
seler 1/4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony zabielany

Marchew seler i pietruszkę oczyściłem.Włożyłem do garnka z wodą.Ugotowałem wywar.Buraki umyłem,ugotowałe w mundurkach(osobno).Obrane starłem na jarzynowce.Z wymaru wyciągnąłem warzywa a dodałem buraki.Zagotowałem.Dodałem śmietanę wymieszaną z maką.Chwilę pogotowałem.Dodałem do smaku przyprawy.Barszcz podałem z jajkami ugotowanymi na twardo pokrojonymi w plasterki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 18.01.2014 18:02
Lubię czerwony barszcz.
gosia56 30.04.2013 13:30
pyszny taki barszcz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak