BARSZCZ CZERWONY Z ZIEMNIAKAMI PG

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wędzone

    3-4 sztuka
  • buraki

    4 sztuka
  • włoszczyzna

    1 sztuka
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • ocet

    1 łyżeczka
  • śmietana 30%

    2-3 łyzka
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka wrzucić do garnka razem z włoszczyzną, zalać wodą,dodać przyprawy i gotować ok 1 godz. na wolnym ogniu.

Buraczki obrać. 3 szt przekroić na ćwiartki, jednego zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wrzucić do wywaru, zagotować i dodać łyżeczkę octu (buraki zachowają super kolor ). Pozostawić na ogniu ok kwadransa.

Żeberka wyjąć z zupy, obrać , drobno pokroić i wrzucić z powrotem do garnka.

Dodać śmietankę.

Podawać z tłuczonymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patrycja23 12.03.2012 18:15
Wiem, od razu poprosiłam o usunięcie tego drugiego :)
SmacznaPyza 12.03.2012 13:23
Patrycja, dwa razy Ci się wstawił przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat