Barszcz czerwony z ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    3 sztuki
  • ziemniaki

    1,5 litra
  • śmietana 18 proc

    3/4 szklanki
  • cebula

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • kiełbasa toruńska

    60 dag
  • kość wieprzowa

    1 kawałek
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki obrać, pokroić grubo, dać 2 łyżki octu, szczyptę cukru i soli. Zalać wodą żeby przykryło i zagotować. Osobno ugotować wywar. Do garnka wlać litr wody. Do tego dodać kość wieprzową, marchewkę pokrojoną w kostkę i cebulę pokrojoną w kosteczkę, posolić. Gotować 15 minut. Osobno ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Do ugotowanego wywaru z kości wlać barszcz z buraków (buraki wyrzucić) zatrzepać śmietaną i przyprawić. Ziemniaki zalewać barszczem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 09.06.2012 08:43
nie dawalam nigdy tak do słoików
jeanette_v 26.02.2012 20:07
Pyszności,...
Justa32 29.11.2011 11:14
pyszna zupka!!!
aga130982 09.11.2011 07:40
pycha
aga130982 09.11.2011 07:40
pycha
KasiaK90 02.09.2011 17:07
super
tomek18 08.07.2011 20:56
uwielbiam barszczyk
Gabriela7 06.07.2011 14:19
ciekawe
malaczarna23 14.02.2011 16:42
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat